You are currently viewing Despre țara de la poalele Munților Himalaya

Despre țara de la poalele Munților Himalaya

  • Post author:
  • Post category:Blog
  • Post comments:0 Comments

Nepalul este fără doar și poate o destinație unică de turism, cu o energie aparte, plină de spiritualitate și de locuri fascinante. Între India la sud și China (Tibet) la nord, găsim țara situată la cea mai mare altitudine.

Noi spunem cu cea mai mare convingere că Nepalul este cea mai bună destinație de sporturi extreme din lume. Râurile coboară din munți și au debit mare, mai ales toamna după perioada musonului, fiind ideale pentru rafting și caiac de white water. Înconjurate de dealuri și păduri înverzite, este un adevărat spectacol să navighezi pe un astfel de râu. În mod asemănător, poți să încerci o tură de începători de canyoning sau te poți aventura într-o expediție extremă de câteva săptămâni.

Cei mai mulți turiști vizitează Nepalul pentru traseele de trekking. Și este, într-adevăr, una dintre experiențele pe care nu le poți rata. În funcție de timpul pe care îl poți aloca, dar și de nivelul tău de pregătire, ai de unde alege. Să faci o diferență de nivel de peste 1000 de metri într-o singură zi, să te cazezi la o cabană sau într-un base camp într-o comunitate de turiști entuziasmați, să vezi răsăritul dramatic peste giganții din Himalaya – toate acestea alcătuiesc o experiență unică.

Nepalul are în același timp și o faună variată: rinoceri, tigri, elefanți, căprioare, capre sălbatice, leoparzi de zăpadă, mufloni, crocodili, peste 1000 de specii de păsări.  O parte dintre acestea pot fi admirate în libertate în Parcul Național Chitwan, unde recomandăm neapărat să te aventurezi într-un safari.

Oamenii care trăiesc la poalele munților Himalaya au un fel unic de a fi și de a trăi în acest mediu. Sunt calzi, prietenoși și recunoscători pentru tot ce le oferă muntele. 80% din populație se ocupă cu agricultura. Dacă îți faci timp să rătăcești prin sate, atât în zonele de câmpie cât și în zonele montane înalte, o să dai peste culturile de orez și oameni care te invită la ei să-ți ofere un pahar cu apă.

În contrast cu viața liniștită din satele izolate, pe străzile din Kathmandu vei găsi o viață vibrantă, agitată, colorată, cu intersecții aglomerate – în care nu se respectă nicio regulă de circulație, street food, magazine cu articole sportive și mulți turiști veniți de peste tot să ia partea la această aventură once in a lifetime.

Piața Durbar, cartierul Thamel și Templul maimuțelor sunt doar câteva dintre punctele de interes pe care le poți vizita. Dar sunt multe alte cartiere pe care poți rătăci în căutare de imagini din viața de zi a celor aproape un milion și jumătate de locuitori din capitală.

Pentru munțomani, fotografi, călători, Nepalul este cea mai fermecătoare destinație din câte există.

Lasă un răspuns